Συνταγές
πολύ ωραίες σπιτικές χυλοπίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aliki Mitropoulou -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα κατσικίσιο (μπορείτε να βάλετε ότι γάλα θέλετε) αν το γάλα είναι φρέσκο από την κατσίκα θα πρέπει να το βράσετε πάρα πολύ καλά
4 μεγάλα αυγά
Κίτρινο αλεύρι (χωριατικο αλευρι) όσο τραβήξει ζύμη
1 κουτάλια της σούπας αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω το γάλα το αλάτι και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύω προσθέτω το αλεύρι σιγα σιγα μεχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλα στα χέρια.
Την αφήνετε να ξεκουραστεί λιγο 20 λεπτά κόβεται σε μπαλάκια. Αλευρώνετε την επιφάνεια σας και ανοίγετε φύλλο. Το αλευρώνετε. Με ένα κοφτερό μαχαιρι κόβετε ροδέλες και μετα σε τετραγωνακια.
Τις βάζω με μια επιφάνεια στρωμένη με ένα καθαρό τραπεζομάντηλο, και σκεπασμένες απο πάνω παλι με ένα ελαφρύ τραπεζομάντηλο και τις αφήνω να στεγνώσουν ανακατευωντας που και που. Θέλουν περίπου 3 μέρες.
Καλο ειναι να τις φτιάξετε μέρες με ζέστη και λίγη υγρασία.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Aliki Mitropoulou -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”