Συνταγές
Απίθανα πιτάκια, νοστιμότατα τηγανόψωμα για πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλέυρι γ.ο.χ
300mlνερό
1 φακ μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξύδι
150-200 γρ φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι με την μαγιά το αλάτι ανακατέυουμε προσθέτουμε το ξύδι και το νερό σιγα σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη μια ώρα να φουσκώσει. Μετα χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε στο χέρι μου βάζουμε φέτα και το κλείνουμε σαν φακελάκι. Πιεζουμε να πλατυνει.
Τηγανιζουμε σε αρκετό καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο μεριές να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίες και τραγανές τηγανίτες με μαγιά
Η Συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 μπωλακια του γιαουρτιού χλιαρό νερό
1 βανίλια
Μία τσιμπια ζάχαρη και αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να έχουμε ένα χυλό σαν του κέικ
1 αυγό
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά τα χτύπησα στο μουλτι σιγά σιγά, έριξα σε μπωλ και κει προσθεσα το αλεύρι λίγο λίγο.
Άφησα για μισή ώρα και ύστερα έπαιρνα κουταλιές και τις έριχνα σε πολύ ζεστό λάδι, γυρίζω και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, και τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί από κάτω.
Το σερβίρω με μέλι και κανέλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Metaxia Kokkinou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”