Συνταγές
Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγητό.. Σουπιές κρασάτες με πατάτες τηγανητές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φαγητό με βαρύ όνομα κ μεγάλη ιστορία όσο κ η γεύση του.
Συνοδεύτηκε με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο ημίγλυκο κ μπόλικο ψωμάκι για την σαλτσούλα
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές 4 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό 1ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2σκελίδες σκόρδο
150ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 βάζο ντομάτα τριμμένη 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 2δαφνόφυλλα 1κ.γ.κόκους μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με λαδάκι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, αλευρώνουμε τις σουπιές κ τις σωτάρουμε κι αυτές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ κι ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με το κρασί κ αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα ,τα μπαχαρικά, νεράκι κλείνω την χύτρα κ αφήνουμε για 45’περίπου να βράσει.
Σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Πολύ ωραίες και γευστικές πατάτες γεμιστές σαν ορεκτικό αλλά και σε μπουφέ
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστινα Σουφαρη – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και για πιο γρήγορα τις βράζουμε ολόκληρες για λίγη ώρα και μετά τις βάζουμε στο φούρνο να πιάσουν λίγη κρουστα
Μ ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό της πατάτας αφού τις κόψουμε στη μέση σ ένα μπωλ
Εκεί ρίχνουμε μια κούπα κρέμα γάλακτος, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένα κομμάτια από ζαμπόν,,αλάτι, πιπέρι
Με το μίγμα γεμίζουμε τις πατάτες αφού τι λυωσουμε μ ένα πηρούνι και πάνω ρίχνουμε γκούντα τριμμένη μαζί με λίγο κεφαλοτύρι
Τις ψηνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα γιατί το μίγμα είναι σχεδόν έτοιμο
Μπορείτε να τις τυλίξετε με μεμβράνη μια μια και να τις βάλετε στον καταψύκτη κι όταν τις χρειάζεστε τις βγάζετε και τις ψήνετε
Η Συνταγή είναι από κ. Χριστινα Σουφαρη – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.