Συνταγές
Φτιάξτε νόστιμες και υπέροχες φλωρεντίνες αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η eκτέλεση είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. αμύγδαλα φιλέ
-120 γρ. ζάχαρη
-60 γρ. βούτυρο
-60 γρ. μέλι
-λιωμένη κουβερτούρα για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι να λιώσουν σε Μπεν Μαρί.
Οταν ομογενοποιηθούν το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φιλέ αμύγδαλα.
Στρώνουμε σε λαδόκολλα το μίγμα και πατάμε με τη μαρίζ να ισιώσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκινίσουν.
Μπορεί να χρειαστεί πιο λίγο, πάντα ανάλογα με το φούρνο ή περισσότερο.
Αφήνω λίγο να κρυώσει όχι τελείως.
Κόβουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια.
Αφού κρυώσουν καλά τα βουτάμε στην κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Theni Sotiropoulou.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πολύ ωραία τα αμυγδαλωτά ή αλλιώς εργολάβοι.
Η συνταγή είναι από κ. Lela Anastasopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
-3 ασπράδια, (115-120 γραμ.)
-250 γρ. ζάχαρη
-250 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
-και μερικά από πάνω
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά στο Μούλτι τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Ρίχνουμε και τα ασπράδια, τα χτυπάμε λίγο ακόμη να γίνει ένας πολτός και μετά με κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνουμε μπαλίτσες σε ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε από πάνω το αμύγδαλο. Αραιά γιατί απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από κ. Lela Anastasopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.