Συνταγές
Ζουμερή γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας για πίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Στελλα Βουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές καλό βούτυρο και 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 700 γρ. τριμμένο κολοκύθι με ζάχαρη 7 κουταλιές.
Μόλις φύγουν τα ζουμιά κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε μια κούπα τριμμένα καρύδια και κούπα σταφίδες.
1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό.
Κανέλα 1,5 κουταλιά.
Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο λιωμένο και σπορέλαιο.
Βαζουμε υλικό και τα κάνω ρολό.
Ραντίζουμε με βούτυρο- λάδι και λίγο νεράκι, στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί πολύ καλά, (40 λεπτά έψησα εγώ).
Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο την αλείφουμε καυτή όπως ήταν με σιρόπι που περίσσεψε από γλυκό κουταλιού.
Αν δεν έχετε αλείψτε με λίγο μέλι αραιωμένο με νεράκι .
Η συνταγή είναι από Στελλα Βουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πολύ ωραία κολοκυθόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε 5 κολοκύθια, τα στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Ρίχνουμε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη, λίγο δυόσμο και λίγο άνηθο.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι, 3-4 αυγά, 1,5 φλ. Φαρίνα και τα ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι, (για να βγαίνει εύκολα) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
*προτιμήστε μεγάλο ταψί για να βγει πολύ λεπτή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”