Συνταγές
Υπέροχη και πολύ λαχταριστή κερασόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°
Βάζουμε 50 γρ.lurpak σε φορμα Ν°26και αφου καψει Ρίχνουμε 700γρ.κερασια αφου έχω βγαλει το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο.
Σκονίζουμε με 1 κ.σ κορν φλάουρ και 75 γρ.καστανή ζάχαρη κ τα ψήνουμε για 10′
Στο μεταξύ χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ 4 αυγά με 200γρ.ζάχαρη.προσθέτουμε 200γρ. γιαούρτι 100ml αραβοσιτέλαιο 2 βανίλιες,ξύσμα περγαμόντου κ λεμόνι .
Σταματάμε το μίξερ κ προσθέτουμε σταδιακά 250γρ φαριν απ ανακατεύοντας με σπατουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα επάνω στα κεράσια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170°κ ψήνουμε για 35’περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει…. την αναποδογυρίζουμε
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραία κερασόπιτα αφράτη και λαχταριστή
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Παπανικολαου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά– 1 φλιτζάνι ζάχαρη– 1/2 φλιτζάνι γάλα ή χυμο– 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο– 2 φλυτζάνια αλεύρι– 1/2 μπεικιν– 1 βανιλια– 2κουταλιές γιαούρτι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, μετά τα υγρά και τέλος το αλεύρι
Βάζουμε το μίγμα σε ταψί βουτύρομενο και πάνω βάζω τα κεράσια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180:’ βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Παπανικολαου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.