Συνταγές
Πολύ ωραία και λαχταριστή σπανακόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Labrini Pantou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φύλλο
Σε μια λεκάνη βάζω δύο κούπες χλιαρό νερό , αλάτι, λίγο λάδι και αλεύρι όσο πάρει
Γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι,
φέτα,
λίγο λάδι,
ένα ματσάκι κρεμμυδάκια,
3 πράσα ,
2 αυγά,
μια χούφτα ρύζι Καρολίνα ,
αλάτι,
πιπέρι,
ένα ματσάκι άνηθο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το σπανάκι, το κόβουμε και το τοποθετώ σε σουρωτηρι με πάρα πολύ αλάτι,το στιβουμε για να φύγει η πρασινιλα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το λάδι, αλάτι , πιπέρι, το ρύζι, την φέτα (όση θέλει ο καθένας) τα κρεμμυδάκια- πράσο και ανιθο (ψιλοκομμένα).
Πριν προσθέσουμε το σπανάκι το πλένουμε για να φύγει το αλάτι και το στοιβουμε.ολα μαζί τα ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
Στο ταψί βάζουμε κάτω 2 φύλλα , γέμιση,φύλλο, ελάχιστο λάδι, γέμιση, φύλλο ,λάδι, γέμιση, φύλλο , λάδι, γέμιση, φύλλο, φύλλο.
Την χαράζουμε, γυρίζουμε τις άκρες αλοιφουμε με λάδι.χαραζουμε και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα και ένα τέταρτο.
Η Συνταγή είναι από κ. Labrini Pantou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.