Συνταγές
Άπαιχτη γαλατόπιτα για το καφεδάκι μας και όχι μόνο – συνταγή εγγύηση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
2 αυγά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. βούτηρο
2 κτσ. ζάχαρη, 2 κτσ. νερό
Κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη, προσθέτουμε βροχή το σιμιγδάλι, το αλάτι, την βανίλια, το ξύσμα και τέλος τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μικρό βουτηρωμένο πυρεξάκι προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι και στρώνω το μείγμα.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τις 2 κτσ. νερό και αλείφουμε την κρέμα. Βάζουμε και κανέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Όταν κρυώσει καλά κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πολύ ωραία γευστική αλμυρή γαλατόπιτα!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
300 γρ. νερό
3 κτσ. λάδι
2 κτσ. ξύδι
1 κτγ. ζάχαρη
1 κτγ. αλατι
μισό κτγ. μαγιά
600 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να ξεκουραστεί ,χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, ανοίγουμε φύλλο, μαργαρίνη και μετά όλα μαζί ένα μεγάλο φύλλο.
Φτιάχνουμε τον κόθρο μέσα, βάζουμε φέτα.
Γέμιση
Σπάζουμε προψημμένα φύλλα, χτυπάμε 5 αυγά με ένα κτγ. αλάτι και ένα λίτρο γάλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.