Συνταγές
Πολύ ωραία σούπα μπρόκολο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή ” Metaxia Kokkinou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό μπρόκολο, κομμένα μόνο τά μπουμπουκακια του.
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 κρεμυδακι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φλιδες με το εργαλείο πού καθαρίζουμε τις πατάτες
Μισό κλαράκι σελερυ
Μισό Κολοκυθακι που είχα το έκοψα σέ κυβακια
Μισή κούπα κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γοχ
Μισή κούπα φρέσκο γάλα
2 σφηνάκια κρέμα γάλακτος λάιτ
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι κατσικίσιο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού κομμάτι αγελαδινό βούτυρο
Μισό κύβο λαχανικών, αλατοπιπερο
Εκτέλεση
Στην αρχή σωταρουμε ελαιόλαδο, βούτυρο, κρεμμύδι σκόρδο. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, αφήνουμε για λίγο και σβήνουμε με καυτό νερό από το βραστηρα, 3 ποτήρια νερό σχεδόν. Ύστερα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10′.
Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, βράζουμε ακόμα για 6′ όλα μαζί και έτοιμο. Δεν μπορώ να περιγράψουμε την νοστιμιά από αυτή την σούπα. Όποιος δεν θέλει ας μην βάλει τά κολοκύθια και το σελερυ. Έτσι και αλλιώς ήταν δική μου επιλογή .
Σερβίρουμε με μπωλικο φρέσκο μαυροπιπερο.
Έχουμε βράσει και αυγά σφιχτά όπου θα τά φτιάξουμε με ξύδι λάδι αλατοπιπερο.
Νόστιμη συνταγή “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Συνέχισε να δοκιμάζεις τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.
Δες παρακάτω πως να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου πολύ νόστιμη τάρτα με μπρόκολο και σουτζούκια!
Η Συνταγή είναι της κ. So Fia – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
225 γρ. αλεύρι
1/2 φακελάκι μπέκειν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
65 γρ. ηλιέλαιο
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Βάζουμε την ζύμη σε ταρτιέρα και ρίχνουμε
100 γρ. έμενταλ τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 400 γρ. μπρόκολο περίπου ελαφρός βρασμένο
1 σουτζούκι κομμένο σε φέτες
Ανακατεύουμε σε μπόλ και ρίχνουμε από πάνω :
1 σκ. σκόρδο ψιλ/νη
2 αυγά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. έμενταλ τριμμένο
2 κ.γ. κόρν φλάουερ
2/3 κ.γ. αλάτι
Πιπέρι – μοσχοκάρυδο
Ψήνεται στους 200 βαθμούς περίπου 30 – 40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κ. So Fia – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”