Γλυκα
Πολύ νόστιμη σπιτική ροδακινόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητο Στο Σπίτι”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση :
230 γρ λιωμένο βούτυρο το οποίο εχω αφήσει να κρυωσει .
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ φαρίνα κόκκινη
Λίγο αλάτι
6 τεμ. Βουτήματα βουτύρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για κανένα 15λεπτο και προσθέτουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι
Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο την ταρτιερα και στρώνουμε την βάση….σπάμε τα μπισκοτα βουτύρου και τα ρίχνουμε πάνω απο την βάση για μόνωση .
Τοποθετουμε την ταρτιερα σε ένα ταψί για να μην λερωθεί ο φουρνος.
Στρώνουμε απο πάνω τα κομμένα ροδάκινα …..και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Για την Κρέμα :
340 γρ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Υγρή βανίλια
125 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μεχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε την υγρή βανίλια , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στο τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σκεπάζουμε με την κρέμα την ταρτιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο , 180 αέρα , για 60 λεπτά .
Μετα απο 25 λεπτά ψησίματος , προσθέτουμε απο πάνω καστανη ζάχαρη για να γίνει κρατσανιστο….και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμη.
Αφήστε το να κρυωσει καλα πριν το βγάλετε απο την φόρμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητο Στο Σπίτι”