Συνταγές
Πολύ νόστιμα τα μπισκοτάκια με την πρέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ Βούτυρο καλό
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 ½ κούπες αλεύρι μαλακό
2 βανίλιες
½ κουταλάκι του καφέ μπέικιν παόυντερ
λίγο αλατάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους, το κονιάκ και ανακατεύουμε ζωηρά να γίνει αλοιφή.
Συνεχίζουμε με μία μαρίζ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο οποίο είχαμε ενσωματώσει το μπέικιν και το αλατάκι.
Κάνουμε ένα ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος αλλά όχι στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Βάζουμε το ζυμάρι στην πρέσα και κάνουμε τα σχέδια που μας αρέσουν κατευθείαν στην λαμαρίνα, χωρίς χαρτί ψησίματος και χωρίς να είναι βουτυρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις, για 15 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα
Μπορούμε, αν θέλουμε, να τα βουτάμε σε κουβερτούρα και σε ινδική καρύδα ή σε τρούφα όσο η σοκολάτα είναι ρευστή ακόμα
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.