Κρεας
Πολύ νόστιμα και ζουμερά κεφτεδάκια
Υλικά 800 γραμμάρια ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί 2 αυγά Λίγη ρίγανη Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλεύρι για το τηγάνισμα Τα δύο μυστικά είναι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- 800 γραμμάρια ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
- 2 αυγά
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλεύρι για το τηγάνισμα
Τα δύο μυστικά είναι το ψωμί (προτιμότερο από την τριμμένη φρυγανιά, δίνει πιο μαλακά κεφτεδάκια)
Και το ξύδι («ανοίγει» τον κιμά και δίνει νοστιμιά)
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο
- Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο
- Έτσι αναδύονται τα αρώματα και ο κιμάς ξεκουράζεται
- Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε
- Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά
- Σε βαθύ τηγάνι με αρκετό λαδάκι τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά
- Αν μείνουν τηγανισμένοι οι κεφτέδες, την άλλη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα με ντομάτες και αφού βράσει για 10 λεπτά, ρίξτε τους τηγανισμένους κεφτέδες