Συνταγές
Πολύ νοστιμάκι… Κουνουπίδι ογκραντέν με μπέικον και ελαφριά μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αντίστοιχα μπορεί να γίνει και με μπροκολο….απλά αντικαταστήσετε το κουνουπίδι.
Υλικά (για ένα μεγάλο πυρεξ)
3 φούντες κουνουπίδι όχι πολύ μεγαλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
Για τη μπεσαμέλ
2 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ αλεύρι
3 κούπες καυτό γάλα
1 αβγό σέ θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καφαλογραβιερα
Αλάτι πιπέρι
Λίγη φρυγανιά και λίγο τυράκι ακόμα για πασπαλισμα από πάνω.
Εκτέλεση
Πλένουμε και χωρίζουμε το κουνουπίδι σε τουφιτσες. Σε βραστό νερό το ζεματαμε για 4 λεπτακια. Στραγγίζουμε καλά.
Βουτυρωνουμε ένα πυρέξ και πασπαλιζουμε με λίγη φρυγανιά.
Βάζουμε το κουνουπιδι μου.
Σοταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδακι και το μπέικον μαζί. Ρίχνω πάνω από το κουνουπίδι διάσπαρτα. Αν θέλω πασπαλιζουμε με λίγο ακόμα τυράκι.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Καβουρδιζουμε το αλεύρι μου ελαφρώς με το βουτυρακι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε το αβγό ελαφρώς χτυπημένο και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και το τυρί να λιώσει. Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στο κουνουπιδι και ανακινουμε καλά να εισχωρήσει μέσα στα υλικα μου.
Πασπαλιζουμε με λίγη φρυγανιά , τυράκι και κόβουμε τσιμπιες από βούτυρο και βάζουμε διάσπαρτα για να κάνει ωραία κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινισει
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.