Συνταγές
Κορμός ή μωσαϊκό – Αγαπημένο γλυκάκι!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια μπισκότα ολικής αλέσεως
50 γραμμάρια καρύδια
50 ml γάλα
50 ml κονιάκ
100 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ, αποσύρουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: τα καρύδια ψιλοκομμένα και τα μπισκότα θρυμματισμένα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του.
Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με κακάο και διπλώνουμε σφιχτά σε ρολό.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.
*Η αντί για κονιάκ βάλτε ούζο και από πάνω τρούφα θα ναι υπέροχο
Η Συνταγή είναι από Μαρια Ν.Κιτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για πολύ λαχταριστό κορμό μωσαϊκό
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχο γλυκάκι απολαυστικό σε κάθε μπουκιά με super υλικά..
Δοκιμάστε τον σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείτε!
Υλικα
1 Πλακα 250 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο
250 γρ κακαο
150 γρ ζαχαρη αχνη
100 γρ μπισκοτα σπασμενα τυπου Digestive
100 γρ διαφορα ξηρους καρπους και αποξηραμένα φρουτα
1 κουταλια σουπας κονιακ.
Εκτελεση
Χτυπήστε πρωτα καλα το βουτυρο με το μιξερ να αφρατεψει ριχνετε κουταλια κουταλια την ζαχαρη και τελος λιγο λιγο το κακαο..
Χτυπήστε ολα μαζι για 5 λεπτα ακομα..Προσθεστε τα σπασμενα μπισκοτα και το μιχ απο τους ξηρούς καρπους και τα αποξηραμένα φρουτα ..’
Ριξτε το κονιακ ανακατεψτε καλα βαλτε σε μια διαφανη μεμβράνη το μειγμα δωστε ωραιο σχημα και βαλτε στο ψυγειο να παγωσει..
Κοψτε σε μεριδες και σερβιρετε.
Εγω διακόσμησα με τρουφάκι και κομματάκια σοκολάτας!
Η εκτέλεση είναι από κ. Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.