Συνταγές
Μιαμ μιαμ πάλι μας ξελίγωσες – λουκουμάδες σπιτικοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι, για όλες τις χρήσεις (500 γρ.)
Μαγιά (για 500γρ. αλεύρι, ένα φακελάκι)
Νερό χλιαρό (περίπου 500 γρ.)
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη (μια κουταλιά της σούπας)
Λίγο κορν φλάουρ (μια κουταλιά της σούπας)
Μέλι και κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την μαγιά και τα χτυπώ με το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι
να φτιάξουμε ένα μείγμα σχετικά αραιό, αν είναι προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι, αναλόγως.
Αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα, να φουσκώσει.
Κάνουμε μπαλάκια, με το χέρι και με ένα κουτάλι, το οποίο βρέχουμε με νερό, για να μην κολλάει η ζύμη, ρίχνουμε σε καυτό σπορέλαιο και αποσύρουμε , τους λουκουμάδες, χωρίς να ξεροτηγανίζουμε , για να μείνουν αφράτοι και μαλακοί.
Γαρνίρουμε , με μέλι και κανέλλα!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ εύκολη συνταγή για λουκουμάδες Express
Η Συνταγή είναι από κ. Marianne Matte – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Υλικά 5 (συν ζάχαρη για περιτύλιγμα)
2 κούπες χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
5 κ.σ ζάχαρη
Αλεύρι γ.ο.χ περίπου 1 κιλό
Ζάχαρη για περιτύλιγμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια
Κάνουμε κορδόνια και ενώνουμε σε κυκλακια
Αφήνουμε να φουσκώσουν για 15′
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα
Μόλις τους βγάλουμε τους βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει την ζάχαρη και τους περιτυλιγουμε με αυτήν
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στην ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Η Συνταγή είναι από κ. Marianne Matte – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.