Συνταγές
Ελαφριά χωρίς λίπη – μια υπέροχη μηλόπιτα από τα παλιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ σπορελαιο
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
Κανέλα όσο δυνατή θέλετε τη γεύση έβαλα μισό κουταλάκι του γλυκού
3 με 4 μηλα κομμενα σε φέτες που τα έχω ανακατεψει με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγη κανελα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι το μπέικιν και βανιλια…Κ το νερο η χυμό πορτοκαλιού αν θέλετε.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψακι η ταψάκι η τσερκι 28 εκ. Και αραδιάσουμε τα μηλα και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 175 γ 35 με 40 λεπτά…θα το δείτε …με ένα ξυλάκι.Απο σουβλάκι
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή σας απόλαυση..
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής μηλόπιτας
Η Συνταγή είναι της κ. Kristina Ikonomi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 μήλα μέτρια
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα βούτυρο
Μία κουταλιά της σούπας κανέλα
Ψήνουμε για μισή ώρα σε 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Ρίχνουμε από πάνω ζύμη που φτιάχνω με
Μίαμισή κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Τρία αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
Μία βανίλια
Ψήνουμε άλλη μισή ώρα σε 180 βαθμούς πάνω κάτω.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα 10 λεπτά αφού βγάζουμε το ταψί από το φούρνο .
Η Συνταγή είναι της κ. Kristina Ikonomi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.