Συνταγές
Πολύ αφράτο, υπέροχο μερεντόψωμο μέσα στην γλύκα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Πραγματικά υπέροχες μπουκιές από αφράτο ψωμάκι με μερεντα, που φτιάχνεται με μερικά απλά βήματα, είναι οικονομικό και ιδιαίτερα χορταστικό.
ΥΛΙΚΑ:
1 νεροποτηρο χλιαρο νερο,
1 νεροποτηρο χλιαρο γαλα,
μισο νεροποτηρο σπορελαιο,
1 φακελακι ξερη μαγια
1 ασπραδι αυγου,
3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
λιγο αλατι και αλευρι οσο παρει αυτο ειναι στην κριση μας οποτε το βλεπουμε οταν το ζυμωνουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα,το νερο την μαγια και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε το σπορελαιο, το ασπραδι,την ζαχαρη,το αλατι και ανακατευουμε με συρμα
Ριχνουμε 2 νεροποτηρα αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!Τελος ριχνουμε χουφτα χουφτα αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε πολυ αφρατη ζυμη την οποια σκεπαζουμε.για 1.ωρα
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας και την κοβουμε σε.6 κομματια!Αυτα τα κομματια τα κανουμε 6 μπαλες!!Αυτες τις μπαλες τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Στην συνεχεια τις ανοιγουμε φυλλαρακια τα οποια τα 4 τα αλοιφουμε με βουτυρο και τοποθετουμε πανω μερεντα!Οποτε ανα 3 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο ανοιγουμε ενα φυλλο
Αυτο το φυλλο το κοβουμε λωριδες τις οποιες στριφογυρναμε και τις τοποθετουμε στο ταψι!
Αλείφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για.15 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”