Συνταγές
Μοσχομύρισε το σπίτι – κουλουράκια με γιαούρτι και άρωμα πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα ολα τα μετραμε με το κεσεδακι:
2 κεσ.γιαουρτι στραγγιστο των 200 γρ.
2 κεσ.ζαχαρη
1 κεσ σπορελαιο
3 αυγα +1 κροκο με λιγο νερο για επαλειψη
3 βανιλιες
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 κ.γ.γεματες μπεικιν
Περιπου 750 -800 .γρ.αλευρι γ.ο.χ.ισως παραπανω ισως λιγοτερο θα το δειτε .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το συρμα ανακατευουμε καλα το γιαουρτι ,την ζαχαρη,τα αυγα,το λαδι,τις βανιλιες και το ξυσμα να γινουν μια ωραια κρεμα και τελος το αλευρι σταδιακα με το μπεικιν.Η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και κολλα λιγο στα χερια.Δεν βαζουμε αλλο αλευρι.
Αφηνουμε λιγο να ξεκουραστει η ζυμη και πλαθουμε λαδονωντας τα χερια σε σχεδια. Κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενο με λιγο νερο.
Βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 30 με 35 λεπτα μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ Αφράτο Κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια.
Η Συνταγή είναι της κ. Αννα Καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
2 πορτοκάλια μεγάλα
2 κούπες ζάχαρη όχι καλά γεμάτες
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα καρύδα
1 σοκολάτα κουβερτούρα ή τρούφα
2 κούπες καλά γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπεϊκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια, το ένα με τη φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο, τα βάζουμε στο μπλέντερ προσέχοντας να μην γίνουν πολλή κρεμώδη.Τα θέλουμε κομμάτια μέσα.
Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τα πορτοκάλια.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε την καρύδα και τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το αλεύρι.
Λαδώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα και δοκιμάζουμε να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ:
1 κουβερτούρα με 2 κουταλάκια του γλυκού αραβοσιτελαιο σε μπεν-μαρί.
Η Συνταγή είναι της κ. Αννα Καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.