Συνταγές
Κρέμα με πραλίνα φουντουκιού – Μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακετο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικης με γεύση βανίλια
2.1/4 γάλα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικης με γεύση πραλίνα Γιώτης
400ml ή 2,1/4 φλ γάλα
1 ανθός αραβοσίτου στιγμής με 350ml γάλα
1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικης με γεύση βανίλια
400ml ή 2,1/4φλ. γάλα
1-2 κσ.πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση :
Στολίζουμε με αμύγδαλα σπασμένα, νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα ή 3-4 μπισκότα θρυμματισμένα.
Εκτέλεση :
Βάλουμε μια στρώση μπισκοτα στο παΐρεξ.
Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικης με γεύση πραλίνα με το γάλα να πείξουν
Την στρώνουμε στο παΐρεξ. Βαζουμε μια στρώση μπισκότα πάνω στην κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης με γεύση βανίλια να πείξει με 1-2κ σ.νουτέλα.
Την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Στολίζουμε οπως θέλουμε, με θρυμματισμένα μπισκότα ή αμύγδαλα σπασμένα και νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ αφράτα Ψωμάκια με πραλίνα.
Υλικά
1 φλυτζάνι ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό (μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γάλα αντί για νερό)
2 ασπράδια αυγών
1 μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι φυτικό λάδι
αλεύρι
Για ΓΕΜΙΣΗ
300 g σοκολάτα πραλίνα (μερέντα)
κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά της ζύμης. Κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες περίπου να διπλασιαστεί.
Κόβουμε κομμάτια ζύμης μεγέθους καρυδιού και ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας. Βάζουμε μία κουταλίτσα μερέντα και κλείνουμε.
Τοποθετούμε τα γεμιστά ψωμάκια σε στρογγυλή ανοιγόμενη φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει .
Όταν γεμίσει η φόρμα αφήνετε για 45 λεπτά να φουσκώσουν και αλείφετε με κρόκο αυγού.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου