Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό πιάτο – μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 gr κιμά ανάμεικτο
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 φέτες ψωμί βρεγμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ. ξύδι
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη και λίγο κύμινο
Λίγο νερό με το χέρι να αφρατέψει ώστε να πλάθεται…
Πατάτες όσες θέλουμε
1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες στο ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη ντομάτα, ένα ποτήρι νερό, και βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 25 λεπτά
Ωστόσο προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κιμά, πλάθουμε τα μπιφτέκια και όταν περάσουν τα 25 λεπτά βάζουμε πάνω από τις πατάτες τα μπιφτέκια
συνεχίζουμε το ψήσιμο, και ενδιάμεσα γυρίζουμε τα μπιφτέκια και τις πατάτες κατεβάζουμε τα μπιφτέκια στη σαλτσούλα να πάρουν γεύση
αν χρειάζεται λίγο νεράκι προσθέτουμε και συνεχίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά και να μελώσει το φαγάκι μας
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ αφράτα μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρ κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς την κόρα και στημένο καλά
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ μπέικιν
1 κ.σ λάδι
1 αυγό
Φέτα κομμένη σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός της φέτας σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο .Μετά πλάθουμε μπιφτέκια βάζοντας στο εσωτερικό τους από ένα κυβάκια φέτας.
Τα κλείνουμε και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα γυρνώντας τα μια φορά.
Συνοδεύουμε με αγαπημένες πατάτες τηγανιτές!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.