Συνταγές
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ, ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ζεματιστοί κουραμπιέδες Κοζάνης ή αλλιώς SEKER PARE όπως και να λέγονται είναι τέλειοι..
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμαρια μαλακο αγελαδινο βουτυρο σε κομματια,
80 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
100 γραμμαρια.σιμιγδαλι ψιλο
2 αυγα,
1 βανιλια,
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ,
100 ml σπορελαιο, και αλευρι οσο παρει αυτο το ρυθμιζουμε εμεις,
αμυγδαλα ασπρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το βουτυρο με την αχνη και το δουλευουμε για 5 λεπτα!Ριχνουμε τα αυγα,το σπορελαιο, την βανιλια,το μπεικιν το σιμιγδαλι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Ριχνουμε 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!Συνεχιζουμε ριχνουμε αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη που να πλαθετε χωρις να κολλαει να.γυαλιζει οποτε προσοχη στο αλευρι
Παιρνουμε ζυμη στα.χερια μας και πλαθουμε μπαλιτσα δουλευοντας την 1 λεπτο!Τοποθετουμε στην λαδοκολα!Βαζουμε στο καθενα αμυγδαλο και τα ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια.σχαρα για 30 λεπτα(αναλογα τον φουρνο)
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο,3 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο χυμο ενος λεμονιου για 3 λεπτα(μετραμε απο την ωρα που αρχιζει να.βραζει)
Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα,ζεστο σιροπι
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.