Συνταγές
Πως να φτιάξετε Χριστόψωμο – Το κεντητό ψωμί για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που μυρίζει παράδοση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από βασιλικη δαουτη – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι, 500 γρ νερό, 1 φλυτζανι ζάχαρη, 60 γρ ελαιόλαδο, 2 φακελάκια μαγιά, 1 κουτ γλυκ κανέλα, 1 κουτ γλυκ γλυκάνισο, λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε κ αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει πλάθουμε και διακοσμούμε όπως θέλουμε αφήνουμε να ξαναφουσκωσει
Ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά περίπου μόλις το βγάλουμε το περνάμε με πινέλο λίγο μέλι που το έχουμε αραιώσει με ζεστό νερό.
Για την διακόσμησή
150γρ νερό 1 κουταλιά λάδι κ αλεύρι όσο πάρει.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από βασιλικη δαουτη – “Χρυσές Συνταγές”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολυ νόστιμα μπισκότα κανέλας.
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ.σπορελαιο
1 ποτ.ελαιολαδο
1 ποτ.χυμο πορτοκαλί
1 1/2 ποτ.ζαχαρη
1 κουτ,μπεικεν παουτερ
1 κουτ.σοδα
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
2κουτ.γλυκ.κανελα αλεσμένη
1 κουτ. γλ.γαρυφαλο
1 κιλό αλευρι περίπου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενωνουμε όλα μαζί τα υγρά και ριχνουμε τελευταίο το χυμο πορτοκαλί που μέσα αναμείξαμε την σόδα.
Τα ενωνουμε να γίνει μια ζύμη να μην κολλα πλάθουμε σε σχήματα και ψήνουμε στους 180 αέρα περίπου 15 λεπτά.
Σημ.αυτα ειναι μόνο λίγα από την δόση αν θέλετε καντε την μισή δόση!
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.