Συνταγές
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλιτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
1 1/2 φλ.τσ. αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
5 αυγα
1 φλ.τσ σπορελαιο.
1 φακελλακι μπαιϊκιν
250γρ γιαουρτι αγελαδος
2 βανιλινες και ξυσμα απο ενα λεμονι
ΣΙΡΟΠΙ
3 φλ.τσαγιου νερο
3φλ.τσαγιου ζαχαρη
φλουδα λεμονιου
30γρ βουτυρο ετσι για το αρωμα
ΕΚΤΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μιξερ πρωτα τη ζαχαρη με το λαδι και σιγα σιγα προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα μας.
Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας (εγω εβαλα το μεγαλο τετραγωνο της ΣΑΝΙΤΑΣ μιας χρησης) και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180° για 50-60 λεπτα.
Μολις κρυωσει το σιροπιαζουμε και αφου τραβηξει το σιροπι του απλωνουμε την κρεμα.
ΚΡΕΜΑ:
1 λιτρο γαλα
5 κροκους αυγων
1 κουπα ζαχαρη
5-6 κουταλιες της σουπας κορν φλαουερ
3 βανιλιες και 100γρ βουτυρο
Κραταω λιγο γαλα και διαλυωτο κρν φλαουερ…..πριν ριξω τους κροκους..ριχνω λιγο ζετο γαλα για να μην ψηθουν τα αυγα.
Στρωνω την κρεμα και την σκεπαζω με μεμβρανη, για να μην πιασει πετσα.
Τελος εγω το γαρνιρισα με σαντιγυ και κερασακια …αλλά και με φρουτάκια κομμένα σε κύβους (ζαχαροπηκτα)
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”