Συνταγές
Όπως τον παλιό καιρό – σάμαλι πολίτικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Reggina Filippou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
2 φλιτζανια σιμιγδαλι χοντρο, 1 φλιτζανι σιμιγδαλι ψιλο, 1 1/2φλιτζανι ζαχαρη, 2 κουταλιες μπεικιν, 1 φλιτζανι φρεσκο γαλα, 2 φλιτζανια γιαουρτι , 1/4κουταλακι σκονη μαστιχας
Για το σιροπι:
4 φλιτζανια ζαχαρη, 3 φλιτζανια νερο, χυμος μισου λεμονιου, φλουδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα τα υλικα του σαμαλι και βαζουμε σε βουτυρωμενο πυρεξ. Αφηνουμε δυο ωρες να φουσκωσει. Ραντιζουμε την επιφανεια με λιωμενο βουτυρο και χαραζουμε
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισει η επιφανεια
Μολις βγαλουμε το γλυκο απο τον φουρνο το ραντιζουμε με λιωμενο βουτυρο και το σιροπιαζουμε
Ζεστο γλυκο-κρυο σιροπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Reggina Filippou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή για Πολίτικο γλυκό με αφράτη κρέμα και μαστίχα
Η Συνταγή είναι της κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 χονδρό σιμιγδάλι(πακέτο των 500γρ) 250ml γάλα (και λιγο παραπάνω)
1/2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ μαστίχα κοπανισμένης(εγώ έβαλα 1)
1 κουτ.γλ σόδα μαγειρικής
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Σιρόπι:
2 1/2 φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερό.
Κρέμα:
600ml γάλα και 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμο για μιλφειγ.
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζω όλα τα υλικά για το Ραβανί ανακατεύω με κουτάλι καλά .
Σε προθερμασμένο φούρνο 180° ,το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψάκι να ψηθεί για 30′!
Αφήνουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι να βράσει 5 με 8 λεπτά και με κουτάλι ρίχνουμε καυτό όπως είναι από πάνω.
Αφού κρυώσει κι αυτό χτυπάμε 5′ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα,ρίχνουμε από πάνω απλώνουμε,τέλος πασπαλίζουμε κανέλα καρύδι ή και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
1 ώρα στο ψυγείο και έτοιμο.
Η Συνταγή είναι της κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.