Συνταγές
Ας υποδεχτούμε σιγά-σιγά τον χειμώνα που έρχεται με μια πεντανόστιμη πολίτικη σαλάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη και οικονομική, υπέροχη συνοδεία των χειμερινών και όχι μόνο εδεσμάτων. Πολίτικη σαλάτα για όλη την εβδομάδα και παραπάνω!!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο ψιλοκομμένο με το μαχαίρι (όχι σαν κανταΐφι, πιο χονδρό!)
4-5 καρότα στον τρίφτη
4-5 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
1 μικρή ρίζα σέλινο ψιλοκομμένη – ρίζα και φύλλα
Ξύδι (όσο σας αρέσει! Προσωπικά έβαλα περίπου 1/3 από το μπουκαλάκι το απλό)
Αλάτι (όσο σας αρέσει!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολύ καλά και με δύναμη, να αρχίσουν τα λαχανικά να μαραίνονται και μέχρι να δούμε πως κατεβάζει το μείγμα τα υγρά του (βλ. φώτο2)! Το έκανα σε 2 δόσεις για να χωρέσει στη λεκάνη.
Μετά τοποθετούμε σε βάζα πλαστικά ή γυάλινα πιέζοντας πολύ καλά, να είναι πολύ “στριμωγμένη” η σαλατίτσα μας, (φώτο3!) (δηλαδή κάθε χούφτα που βάζουμε από το μείγμα την πατάμε πάρα πολύ καλά)
Θα βγάλει και άλλα υγρά με την πίεση μέσα στο βάζο και θα τα βλέπουμε (βλ. φώτο4)! Γεμίζουμε ως πάνω πολύ καλά και πολύ σφιχτά (εάν γίνει σωστά η διαδικασία τότε πάνω στο χείλος θα βλέπετε τα υγρά του μείγματος)!
Τοποθετούμε στο ψυγείο και σε 3 μέρες είναι έτοιμη!!! Προσωπικά τα βάζω ξαπλωτά τα βάζα στο ψυγείο και κάθε μέρα τα γυρνάω από την άλλη πλευρά, για να πηγαίνουν οι χυμοί του μείγματος παντού (όταν ανοίξω κάποιο βάζο το τοποθετώ σε όρθια θέση).
Προσθέτουμε στο πιάτο της σαλάτας που θα σερβίρουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι όσο μας αρέσει και για τσαχπινιά λίγη ριγανίτσα! Άντε και καλό μας χειμώνα με ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!
*Υ.Γ.: Σας έχουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία, για να σας διευκολύνω οπτικά!:
Φώτο 1=>Το τελικό αποτέλεσμα!
Φώτο 2=>Πως μαραίνεται και βγάζει υγρά κατά το πάτημα των υλικών!
Φώτο 3=>Πως το πατάμε μέσα στο βάζο πολύ καλά και βγάζει και άλλα υγρά!
Φώτο 4=>Πως φαίνεται το βάζο πριν το κλείσουμε με τα υγρά του πάνω!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “Χρυσές Συνταγές”.