Γλυκα
Πολίτικα Κυδώνια ψητά στο φούρνο με σιρόπι, γεμισμένα με σαντιγί ή και παγωτό
ΥΛΙΚΑ: 5 κυδώνια 1 λεμόνι 3/4 του κιλού ζάχαρη 3 βανίλιες 1 ξύλο κανέλας 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ Σαντιγί ή παγωτό βανίλια Λίγη κανέλα για πασπάλισμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση καθαρίζοντας τα απ’ τα κουκούτσια τους. Αλοίφουμε την κομμένη πλευρά με […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ:
- 5 κυδώνια
- 1 λεμόνι
- 3/4 του κιλού ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
- Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
- Λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση καθαρίζοντας τα απ’ τα κουκούτσια τους.
- Αλοίφουμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια μας,το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ και τα αρωματικά.
- Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο απ το σιρόπι τους (αν βλέπουμε ότι μας αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
- Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί ή παγωτό και τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε το σιροπάκι να είναι αραιό μειώστε τη ζάχαρη και βάλτε 1/2 κιλό περίπου. Αν βάλετε όλη τη ζάχαρη της συνταγής, όταν κρυώσουν το σιροπάκι τους είναι σαν ζελέ.