Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό καλοκαίρινο φαγάκι – γεμιστά σήμερα με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμας μοσχαρισιος!
Ρύζι νυχάκι, μια κουταλια σούπας για κάθε γεμιστό!
Μελιτζάνες, ντομάτες, πιπεριές, πατατες!
1/2 ματσάκι μαιντανος ψιλοκομενος!
Δυόσμος!
1 μεγάλο κρεμυδι ψιλοκομενο!
Σταφίδες, κουκουνάρι!
Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το κρεμυδι με το λάδι, και στη συνέχεια σωταρουμε τον κιμά, και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά!
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, και βαζουμε τη γέμιση στα λαχανικά μας!
Μέσα στη γέμιση, έχω ψιλοκόψει, και την ψίχα από τις μελιτζάνες!
Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, τα 30 λεπτά σκεπασμένα με λαδόκολλα!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα!
Πλεξίδα με λουκάνικα – Πρέπει να την δοκιμάσετε
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 φλ αλευρι γ.ο.χ
1 φακ μαγια
100 ml σπορέλαιο
1 ποτ γάλα χλιαρό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 αυγό
Λίγο γάλα για αλειμμα
Μαυρο σουσάμι
Γέμιση
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Λουκάνικα φρανκφούρτης
Ντοματίνια
Κετσαπ
Πιπέριά
Γκούντα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με το λάδι και την μαγιά.
Ανακατέυουμε καλά ρίχνουμε το αλάτι την ζάχαρη και το αυγό.
Ανακατέυουνε καλά και ρίχνουνε το αλέυρι και ζυμώνουμε μεχρι να έχουμε ενα ελαστικό ζυμαράκι.
Σκεπαζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Σε ενα ταψάκι βαζουμε λαδόκολα και απλώνουμε το ζυμαράκι.
Βάζουμε στο κεντρο κετσαπ κασέρι τριμμένο τα λουκάνικα σε ροδέλες πιπεριά ντοματίνια και τελος κομματάκια γκουντα.
Χαράζουμε τα πλαινά της ζύμης και κλείνουμε σταυρωτα.
Αλείφουμε με το γάλα και βαζουμε μαυρο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 μεχρι να ροδίσει!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.