Ορεκτικα
Πιτάκια γεμιστά με κρέας (Kibinai ) Ένα έδεσμα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις
Υλικά: – 350 γραμμάρια αλεύρι – 200 γραμμάρια κρύο βούτυρο – αλάτι – 160 ml κρέμα γάλακτος – 1 αυγό – 1 αυγό για επάλειψη γέμιση: -1 κιλό χοιρινό λαιμό – 1 κρεμμύδι – 2 κρόκοι αυγών – φύλλα δάφνης – αλάτι, πιπέρι – μαϊντανό – 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα Εκτέλεση 1. Πρώτα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά:
– 350 γραμμάρια αλεύρι
– 200 γραμμάρια κρύο βούτυρο
– αλάτι
– 160 ml κρέμα γάλακτος
– 1 αυγό
– 1 αυγό για επάλειψη
γέμιση:
-1 κιλό χοιρινό λαιμό
– 1 κρεμμύδι
– 2 κρόκοι αυγών
– φύλλα δάφνης
– αλάτι, πιπέρι
– μαϊντανό
– 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα
Εκτέλεση
1. Πρώτα ετοιμάζουμε το ζυμάρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρύο βούτυρο και λίγο αλάτι, να γίνει σαν άμμος.
2. Προσθέτουμε το αυγό και την κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
3. Για τη γέμιση, σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε το κρέας (κομμένο σε κυβάκια) Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε δάφνη, μαϊντανό και ρίχνουμε λίγο νερό να βράσει το κρέας.
4. Χτυπάμε την κρέμα με τους κρόκους και την ρίχνουμε στο κρέας αφού βράσει και μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
5. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο, όχι πολύ λεπτό, και κόβουμε στρόγγυλα με ένα ποτήρι ή κουπ πάτ. Βάζουμε 1 γενναιόδωρη κουταλιά στη μέση και κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες προς τα πάνω, γυρνώντας τες σαν πλεξούδα. Με το πιρούνι, τρυπάμε κοντά στο κλείσιμο και απ τις δυο πλευρές.
6. Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με ένα αυγό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Περίπου 30 λεπτά στους 180.
Περισσότερα στο : dolmadaki