Συνταγές
Καταπληκτική πίτσα – λιώνει το τυρί.. λιώνουμε και εμείς μαζί του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
25 γρ νωπή μαγιά
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κσ ελαιόλαδο
Λίγη ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Όσο αλεύρι πάρει να γίνει αφράτο το ζυμάρι (Αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
Μπέικον
Σάλτσα ντομάτας (2 ώριμες ντομάτες,1κσ κέτσαπ, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένος βασιλικός, αλάτι, πιπέρι)την ψήνω σε χαμηλή φωτιά.
Μιξ κίτρινον τυριών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το ζυμάρι ,το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στο ταψί με τη σάλτσα το μπέικον το τυρί.
Την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνου στους 200 βαθμούς 15 με 20 λεπτά.
3 ΜΈΤΡΙΕΣ ΠΊΤΣΕΣ
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πισία με ζύμη για πίτσα
Υλικά
Εκτέλεση
Για τα ποντιακά πισία με πατάτα, βάζουμε πρώτα την πολτοποιημένη πατάτα σε μπολ. Θρυμματίζουμε την φέτα μέσα στις πατάτες. Προσθέτουμε το αυγό λίγο πιπέρι κι αν θέλουμε λίγη ρίγανη. Ζυμώνουμε το μίγμα με πιρούνι.
Ανοίγουμε την ζύμη κόβουμε κάθε φύλλο στην μέση. Γεμίζουμε με δυο κοφτές κουταλιές γέμιση. Βρέχουμε τις άκρες των φύλλων. Κλείνουμε το πιτάκι. Με ροδάκι κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Τσιμπάμε τις άκρες με πιρούνι να κλείσουν καλά για να σφραγίσουμε την γέμιση. Τρυπάμε λίγο την επιφάνεια να φεύγει η υγρασία.
Τα βάζουμε σε ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 25′ περίπου στους 180 βαθμούς C στον αέρα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Γίνονται και τηγανητά.