Συνταγές
Πιπεριές πολύχρωμες τουρσί.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ .Πετρινα Μπαρδανη – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πιπεριές μιξ καθαρισμένες από σπόρια κ ίνες κομμένες 3 εκ
1 κιλό ντομάτες Ρόμα τριμμένες
6-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενα
300 μλ νερό
200 μλ ξίδι
150 αραβοσιτελαιο
1 κ σ αλάτι χονδρό
1 κ σ ζάχαρη (εγώ έβαλα 3)
1 κ γλ ρίγανη
Μια πρέζα καυτερό πιπέρι μπούκοβο
Μισό ματσάκι μαιδανο μόνο τα φύλλα
Τα φύλλα από 6-7 κλαδακια δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε να βράσει το νερό ξίδι αραβοσιτελαιο ζάχαρη αλάτι μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις πιπεριές σε δύο δόσεις και βράζουμε για 4-5 λεπτά τις βγάζουμε με τρυπητή κουταλα.
Βαζουμε τις ντομάτες τα σκορδα και την ρίγανη το μπούκοβο και βράζουμε μέχρι σχεδόν να δέσει η σάλτσα. βάζουμε και τις πιπεριές και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά στο τέλος βάζουμε μαιντανό και δυόσμο και σβήνουμε την φωτιά. Ήδη έχουμε πλένει και σκουπίσει τα βάζα και έχουμε βάλει τα καπάκια να βράζουν.
Γεμίζουμε τα βάζα με τις ζεστές πιπεριές σκουπίζουμε το χείλος σκουπίζουμε και το καυτό καπάκι και κλείνουμε καλά τα βάζα γυρίζουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εγώ γέμισα 1 βάζω τον 750 μλ 2 τον 450 μλ και έμεινε λίγο ζουμί.
Η Συνταγή είναι της κ .Πετρινα Μπαρδανη – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!