Συνταγές
Πιο μελωμένο δεν γίνεται… Φρικασέ με γιουβαρλάκια και μπόλικο άνηθο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Για τα γιουβαρλακια θέλουμε:
500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά η ανάμεικτο, ζητείστε να σας το περάσει 2 φορές ο χασάπης σας
1 χούφτα ρύζι Καρολίνα
άνηθο αν δεν σας αρέσει ο ανηθος βάλτε δυόσμο
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο (είναι πιο γλυκό)
1 καρότο
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλατι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φρικασε θέλουμε:
2 μαρούλια πλημενα και κομμένα
1 κρεμμύδι και μισο καρότο περασμένα από το μουλτι
Άνηθο
Λίγο μπουκοβο (Chilly)
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ποτήρια ζεστό νερό
Αυγολέμονο:
2 αυγά
1 κ.γ κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον άνηθο και τον μαϊντανό από το μουλτι, τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα γιουβαρλακια μας.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα γιουβαρλακια και τα αλευρωνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το καρότο περασμένα και αυτά από το μουλτι, αλάτι και πιπέρι.
Τσιγαριζου και προσθέτουμε το μαρουλι κομμένο και τον άνηθο. Αφήνουμε να μαλακώσει το μαρούλι, να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα γιουβαρλακια ισα που να τα σκεπάζει.
Αφήνουμε να πάρουν βραση και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθεί το μαρούλι και τα γιουβαρλακια. Παράλληλα προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 25 λεπτά περίπου και κουνάμε την κατσαρόλα δεν βάζουμε κουτάλι.
Κάνουμε το αυγολέμονο ως εξής:
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κορν φλαουρ.
Αφου εχει ψηθεί το φαγητό και το ζουμί που θα πρέπει να έχει θα ειναι λίγο κάτω από τα γιουβαρλακια
Ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από το φαγητό στα αυγά και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.
Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε αρκετά δυνατά πάντα κυκλικά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”