Συνταγές
Τι γιουβαρλάκια, είναι αυτά! Νόστιμα και μυρωδάτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σούπα χυλομένη με αυγολέμονο!
Η συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι ξερό
-μαϊντανό δυόσμο
-αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά
-1 αυγό, λίγο λάδι
-1 φλυτζανάκι του ελληνικού ρύζι καρολίνα
-2 φλυτζανάκια ρύζι για την σούπα
Για το αυγολέμονο
-1 αυγό
-χυμό από δύο λεμόνια
-ζωμό από το φαγητό που έβρασα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα παιρνάμε λίγο από το αλεύρι. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, καρότα και βράζουμε μισή ώρα περίπου. Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε ένα τέταρτο ακόμη.
Τέλος κάνουμε το αυγολέμονο.
Η συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για πιλάφι αρωματικό και ελαφρώς πικάντικο (Πλοφ) από το Ουζμπεκιστάν
ΥΛΙΚΑ
-
- 1 κιλό προβατίνα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρνί ή μοσχάρι, αλλά η προβατίνα δίνει πιο ιδιαίτερη γεύση)
- ¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 5 μεγάλα καρότα τριμμένα στο πολύ χοντρό του τρίφτη
- 2½ φλ. ρύζι κίτρινο
- 4 φλ. βραστό νερό
- 1 κτγ. κύμινο
- 1 κτγ. κάρυ
- 1 κτγ. ατζίκα* (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση καυτερό
- 2 κεφάλια σκόρδο ολόκληρα, με τη φλούδα
*Η ατζίκα είναι πολτός από πιπεριές με καρυκεύματα, που μπορείτε να βρείτε σε λαϊκές αγορές όπου υπάρχουν Πόντιοι πωλητές ή σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκ. (βάζουμε και κομμάτια με κόκαλο για περισσότερη γεύση).
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας (να ροδίσει πολύ). Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια να ροδίσουν κι αυτά, και προσθέτουμε τα καρότα και τα μυρωδικά.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και τα δύο κεφάλια σκόρδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Περισσότερα στο : pontos-news