Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό μούρλια – κουνουπίδι καπαμάς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κλεοπάτρα Ξυνού Κασάπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
2-3 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. ξύδι
1 κ.τ.γλ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από μια πρέζα γλυκιά κόκκινη πιπεριά, μπούκοβο και λίγη καπνιστή πιπεριά
Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να αχνιστούν.
Προσθέτω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια. Μετά προσθέτω το κουνουπίδι σε μπουκέτα
συνεχίζω με τα ντοματάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω και 1,5 ποτήρι νερό και σιγοψήνω για 15 με 20 λεπτά! Σερβίρω με τυρί φέτα, ελιές και φρέσκο ψωμί
Σημ: Από την στιγμή που ρίχνω στην κατσαρόλα τα μπουκέτα κουνουπιδιού δεν ανακατεύω καθόλου το φαγητό πια. Μόνο ανακουνώ την κατσαρόλα που και που, για να μην διαλύσει το κουνουπίδι!
Η Συνταγή είναι από Κλεοπάτρα Ξυνού Κασάπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πικάντικο Ιταλικό dressing με μπρόκολο
ΥΛΙΚΑ
400g μπρόκολο
2 κόκκινες πιπεριές
100g λιαστή τομάτα
150g ελιές χωρίς κουκούτσι
4 κ. σ. κάπαρη
1 λεμόνι
2 κ. σ. μουστάρδα με σπόρια
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε το μπρόκολο σε ζεστό και αλατισμένο νερό και βράστε το για 4′. Μετά βάλτε το σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το να στραγγίξει τελείως.
Βήμα 2
Κόψτε τις πιπεριές και τις λιαστές τομάτες σε μεσαίου μεγέθους κύβους. Ψιλοκόψτε τις ελιές και την κάπαρη.
Βήμα 3
Για την σως, ανακατέψτε: ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού, πιπέρι, αλάτι, ζάχαρη και το πολτοποιημένο σκόρδο. Προσθέστε τις ελιές, τις πιπεριές και την κάπαρη και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το μπρόκολο με τη σως και αφήστε για 10΄ πριν το σερβίρετε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : https://bonduelle.gr