Συνταγές
Πετυχημένο και λαχταριστό Mama’s κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα κέικ μου γίνονται πάντα πολύ αφράτα, με αποτέλεσμα να μην κλείνει το καπάκι της τουρτιέρας. Συμβαίνει και σε εσάς? πως τα αποθηκεύεται για να μην ξεραθούν? όχι ότι προλαβαίνουν καθώς τρώγονται κατευθείαν … Γι αυτό και αποφάσισα να το ψήσω σε ταψάκι αυτή τη φορά.
Υλικά
250γρ. Flora με βούτυρο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500γρ
4 αυγά
440γρ. ζάχαρη
200ml γάλα
60ml χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
100γρ. τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά. Προσθέτουμε κονιάκ και ξύσμα.
Ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε
το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Τέλος προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε
Βάζετε το μείγμα σε ταψάκι ή σε 2 μακρόστενες φόρμες, και ψήνετε για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.