Συνταγές
Πεντανόστιμο και μυρωδάτο κέικ μήλο κανέλα – Ωραίο με πολλά αρώματα !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κόκκινα μήλα καθαρισμένα σε κύβους
2 κτσ. καστανή ζάχαρη
2 κτγ. κανέλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
4 αυγά
1/2 κούπα χυμό μήλου
1 πακέτο αλεύρι φαρίνα
Για το γλάσο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κτσ. χυμό μήλου
μια πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάντε κύβους τα μήλα.
Πασπαλίστε τα με τις δυο κουταλιές καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Σε μια λεκάνη αναμιγνύετε με σύρμα το λάδι, την ζάχαρη, τα αυγά, τον χυμό μήλου, την κανέλα.
Προσθέστε τα μήλα, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε.
Λαδώνετε την φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύετε την ζάχαρη άχνη με τον χυμό μήλου και την κανέλα και στολίστε το κέικ.
Εαν φτιάξετε το γλυκό και δεν κάνετε το γλάσο ζάχαρης να προσθέσετε 1,5 κούπα ζάχαρη και όχι μια που γράφω!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πετυχημένο και ευωδιαστό κέικ λεμόνι.
Η εκτέλεση είναι από κ. Katerina Tsiakmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με αυτή τη σειρά:
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη
4 αυγά
Και προσθέτουμε ανακατεύοντας με κουτάλι:
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
50 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο
280 γρ. φαριναπ
Ψήνουμε μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Μόλις κρυώσει περιχύνουμε με το γλάσο.
150 γρ. άχνη
30 γρ. χυμό λεμονιού
Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από κ. Αλέξανδρου Παπανδρέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.