Συνταγές
Τα πιο τέλεια σοκολοτάκια με καρύδια και μανταρίνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 Μεγάλα μανταρίνια
150 ml χυμό μανταρινιών
150 γρ ζάχαρη
150 γρ καρύδι χοντρό τριμμένο
1 κ σ κακάο
3 κ σ φρυγανιά
50 ml κονιάκ
400 γρ κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανταρίνια τα σκουπιζουμε και τα στίβουμε.
Τις φλούδες τις κόβουμε στο μουλτι και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό των μανταρινιων και τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα, το αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κακάο, τη φρυγανιά, το καρύδι και ανακατεύουμε .
Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν βάζουμε λίγο κονιάκ στα χέρια μας και πλάθουμε σοκολατάκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα αφήνουμε μερικές ώρες, εάν μπορούμε και ένα βράδυ να σταθεροποιηθουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί εγώ έβαλα 300 γρ έριξα και 1 κουταλάκι ηλιέλαιο και τα βουτάμε ένα ένα μέσα, τα βγάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να παγώσουν.
Η συνταγή είναι της Κυρίας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Η Εκτέλεση είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πετυχημένο γλυκό μανταρίνι με υπέροχο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα πιο ευωδιαστά γλυκά του κουταλιού! Τι περιποιημένο…τι δεμένο
ΥΛΙΚΑ
Δύο κιλά μανταρινακια ,
δύο κιλά ζάχαρη,
δύο βανίλιες,
αμπεροριζα
Εκτέλεση:
Τα βράζουμε δύο φορές από δέκα λεπτά ,τα βάζουμε σε κρύο νερό,το οποίο άλλαζουμε κατά διαστήματα και τα άφηνουμε όλη νύχτα.
Την επόμενη ξεπλυνουμε, βάζουμε νερό ,όσο χρειαζόταν γιατί θέλουμε να μείνει περισσότερο σιρόπι ,και τα βράζουμε με την ζάχαρη για είκοσι λεπτά.
Τα άφηνουμε μέχρι το βράδυ να βγάλουν το νερό τους,και το βράδυ τα βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά
Βάζουμε τα αρωματικά ,τον χυμό ενός λεμονιού και σας τα σερβίρουμε.
Αν έχουμε βάζουμε και μερικά γαρυφαλα.
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.