Συνταγές
Μεγάλη η χάρη του Αγίου – Βοήθεια μας! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα φανουρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μακάρι να μας τα φανερωσει!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι αριθμοί 7 και 9 συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας μας, τις μέρες δημιουργίας, αλλά και τα τάγματα των αγγέλων.
Υλικά για 7
1 ποτ. ηλιέλαιο
1,1/2ποτ.ζαχαρη
2 ποτ.χυμο πορτοκαλιού
1κγ.κοφτο γαρύφαλλο
1 κγ κοφτό κανέλα
2 κγ μπεικιν πάουντερ
500γρ αλεύρι Φαρίνα
Υλικά για 9:(την έκανα με 9)
1 ποτ ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1κγ.σόδα
500 γρ.αλεύρι Φαρίνα
Καρύδια ή αμύγδαλα ή σταφυδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να γίνει αφράτη και να ψηλώσει πρέπει να χτυπήσουμε καλά το λάδι με την ζάχαρη.
Την βάζουμε σε ταψί Νο 26, ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 30 λεπτά
μετά στους 160 βαθμούς, για ακόμη 30 λεπτά.Συνολο μια ώρα.
*Ο Θεός μακαρίσει την μάνα του Αγίου Φανουρίου.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά
ΥΛΙΚΑ
200 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
1/4 του κεσέ του γιαουρτιού, ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά (αν θέλετε)
300 γρ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά πολύ καλά. Ρίζνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε το ταψί (νούμερο 36) και πασπαλίζουμε με λάδι. Στρώνουμε το πεπέκι με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντίσταση πάνω και κάτω) στους 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Το πεπέκι τρώγεται ζεστό και κρύο και οι Ηπειρώτες συνήθιζαν να το τρώνε ακόμα και για πρωϊνό. Είναι μια από τις αγαπημένες και έυκολες πίτες τους, που ακόμα και τα παιδιά αγαπούν πολύ…
ΠΗΓΗ