Συνταγές
Έτοιμο το καταΐφι μας – Θαυμάσιο, αγαπημένο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισό κιλό καταΐφι,250 γρ.καρυδοψιχα,2 κουτί.σ.φρυγανια ,2 κουτ..γλ.κανελα,1/2 κουτ.γλ.γαριφαλο,250 γρ.βουτυρο lurpak.
ΣΙΡΌΠΙ
Ένα κιλό ζάχαρη
3 κούπες τσ.νερο
Χυμός μισού λεμονιού
2 κουτ. σουπ.γλυκοζη
Ξύλο κανέλας
Φλούδα λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε _εξι λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Τυλίγουμε το καταΐφι ,το ψήνουμε στους 170ο για 45_50 λεπτά και ποτίζουμε το γλυκό καυτό με κρύο σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι που γίνεται πολύ εύκολα
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Καρασαββίδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ:
(280 γρ. = ΚΟΥΠΑ)
500 gr καταΐφι
250gr καρύδι χοντρό αλεσμένο
1 κ.σ ζάχαρη…
1κ.σ φρυγανιά
1κ.γ κανέλα
1κ.γ γαρίφαλο τριμμένο
Για το σιρόπι:
1κιλο ζαχαρι
3 κούπες μεγάλες νερό
1/2 λεμονι
1κ.σ γλυκόζη
Εκτέλεση :
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για τρία λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στην συνέχεια τυλίγουμε το καταΐφι βάζοντας σε κάθε κομματάκι λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 30′ στους 150 βαθμούς και για 30′ στους 190 βαθμούς μέχρι να εκδίδει.
Καυτό γλυκό, κρύο σιρόπι.
Προαιρετικά στολίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι..
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Καρασαββίδου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”