Γλυκα
Εκμεκ κανταΐφι – ένα γλυκό πού μας αρέσει πολύ και είναι το αγαπημένο μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Natasa Cuka – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρωνω το κανταΐφι στο ταψί ριχνω βούτυρο λιωμένη από πάνω και το ψήνω μέχρι να ροδίσει καλά.
Ετοιμάζω το σιρόπι.
3 ποτήρια ζάχαρη και 2ποτήρια νερό Μισό λεμόνι και ξύλο κανέλας.
Όταν θα είναι έτοιμο το κανταΐφι θα ρίξουμε το σιρόπι. Χλιαρό σιρόπι και χλιαρό και το κανταΐφι. Το σιρόπι θα το Ρίχνουμε λίγο λίγο .
Για την κρέμα .
2 λίτρα γάλα
250γρ ζάχαρη
3αυγά
150γρ κορν φλαουερ
2 βανίλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την κρέμα θα την αφήσουμε να κρυώσει καλά για να βάλουμε την σαντιγί από πάνω.
Και πάνω στην κρέμα έβαλα σαντιγί και έριξα φιστίκια Αιγίνης. Καλό απόγευμα να έχετε όλοι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Natasa Cuka – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πεντανόστιμο και πολύ εύκολο Ετλί Εκμέκ από τον Πόντο
Υλικά
– λίγο χοιρινό κιμά
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– λίγο μαϊντανό
– αλάτι, πιπέρι για τη ζύμη:– 1 μεγάλο ποτήρι νερό
– αλεύρι όσο πάρει
– 1 σφηνάκι λάδι
– 1 κουταλάκι ξίδι
– αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό εύπλαστο μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λάδι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλους διαμέτρου 25 εκατ. Με ένα πιρούνι πασαλείβουμε τον κάθε κύκλο στη μισή του επιφάνεια. Προσέχουμε ώστε να έχει ένα λεπτό στρώμα κιμά για να ψηθεί πιο εύκολα. Το καπακώνουμε και το πατάμε με το πιρούνι στις άκρες για να κλείσει καλά. Το ψήνουμε στο σάζι γυρνώντας το 2-3 φορές γύρω γύρω.