Συνταγές
Πεντανόστιμο Κέικ χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! Απίστευτα Α Φ Ρ Α Τ Ο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Cathy Kosmoglou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο
1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 1/2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα γκαζόζα
1 φακελάκι baking powder (20 γραμμάρια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύω με αυγοδάρτη το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει μια κρέμα.
Προσθέτω το πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω το ξύσμα, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω
Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking και τα προσθέτω σιγά-σιγά ενώ ανακατεύω με το σύρμα.
Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω βιτάμ σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ 24 εκατοστών και την αλείφω πολύ καλά.
Στη συνέχεια την αλευρώνω επίσης καλά και την γυρίζω ανάποδα να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αδειάζω το μίγμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180 στις αντιστάσεις γύρω στα 50 λεπτά.
Για να δω αν είναι έτοιμο μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.
Αν όχι, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο.
Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Cathy Kosmoglou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“