Γλυκα
Πεντανόστιμο Κέικ με χυμό πορτοκάλι και κακάο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την κ.Maria Larissa”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
250 γρ. βιτάμ soft
2 κούπες ζάχαρη
Το χυμό από 2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους
1 βανίλια
Τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας με το μάτι όσο θέλετε.
3 κ.σ. κακάο
450 γρ. αλεύρι φαρίνα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το βιτάμ κουταλιά-κουταλιά1, τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένο στο οποίο έχουμε ανακατέψει την τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας.
Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τιναζοντας το περιττό αλεύρι μία φόρμα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο !!
Maria Larissa”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες και ένα υπέροχο μα πάνω από όλα αφράτο κέικ με γιαούρτι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελική Μαλλιαρά – Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”
Υλικά:
1ποτηρι ηλιέλαιο, 1, 1/2 ποτήρι ζαχαρη(το ποτηρι=200ml), 3 αβγα,, 1 βανίλια, 1 πορτοκαλί το χυμό του, 1 ποτήρι γιαούρτι, 400γρ φαρινα βανίλια Γιωτης, ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση:
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με την ζάχαρη για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, τον χυμο πορτοκαλίου και την βανίλια.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά ώστε να κάνουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Τοποθετουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180βαθμους Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα (45λεπτα)
Τρυπαμε με ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο! Ξεφορμαρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελική Μαλλιαρά – Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”
Και τέλος, ένα πολύ ωραίο κέικ αφράτο, λαχταριστό και με ωραία παρουσίαση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγα 2 κουπες ζαχαρη 1 κουπα σπορελαιο 1/2 κουπας γαλα 1 πακετο αλευρι που φουσκωνει 2 βανιλιες ξυσμα απο 1 πορτοκαλι 150 γρ τρουφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μπολ χτυπαμε τα υλικα μας και ριχνουμε σε λαδωμενη φορμα ψηνουμε αντιστασεις για 40 λεπτα για την γκαναζ λιώνουμε 200 γρ κουβερτουρα με 1 κσ βιταμ και γαρνιρουμε με την λειωμενη κουβερτουρα και λιγη τρουφα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”