Συνταγές
Πεντανόστιμοι κεφτέδες λαχανικών – Η αγαπημένη λιχουδιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
3 μέτρια κολοκυθάκια και 3 άνθους
2 μέτρια καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μέτρια πατάτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μέτρια αυγά
Αλατοπιπερο
Άνηθο. δυόσμος φρέσκος
4 κσ αλεύρι γοχ
2 κσ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στη χονδρή μεριά του τρίφτη τα κολοκυθάκια τα καρότα και το κρεμμύδι βάζουμε 1 κ γλ αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι για μια ώρα να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ πιέζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά από τα λαχανικά που τριψαμε τρίβουμε και την πατάτα στη λεπτή μεριά του τρίφτη
Πιέζουμε και την πατάτα να φύγουν τα υγρά και βάζουμε στο μπολ βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Βάζουμε αραβοσιτελαιο και λίγο ελαιολαδο στο τηγάνι ένα εκατοστό βάζουμε σε μέτρια φωτιά παίρνουμε 1 κσ υλικό
Βάζουμε στο τηγάνι και πιέζουμε από πάνω απαλά για να γίνουν λίγο λεπτά τηγανίζουμε τα γυρίζουμε 2_3 φορές μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”