Συνταγές
Πεντανόστιμη πρασοπατατοτυρόπιτα.. Οι γωνίτσες θα γίνουν ανάρπαστες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά για τή ζύμη
500 γραμμαρια αλεύρι,1 κ.σ. ξύδι,1 κ.γ. αλάτι,1 μπουκάλι Σουρωτή,50 μλ.λαδι
Υλικά για τή γεμίσει
1 ξέρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
4 πράσα,
4 πατάτες (600 γραμμ. περίπου),
1 καρότο τριμμένο,
150 γραμμάρια φέτα,
50 γραμμαρια κεφαλοτύρι τριμμένο αλάτι,
πιπέρι,
1/2 ματσάκι άνηθο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί για τή ζύμη και φτιάχνουμε μια ζύμη εύπλαστη μαλακή , σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι σουταρουμε το κρεμμύδι το καρότο το πράσο μέχρι να μαλακώσουν και αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τής πατάτες καλά πλυμένα χωρίς να τά καθαρίζουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζουμε, καθαρίζουμε και τα κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι.
Ανακατεύουμε το μείγμα με τα πράσα με τη πατάτα και προσθέτουμε τά τριμμένα τυριά, αλάτι και πιπέρι, άνηθο.
Περνούμε τή ζύμη και χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Ανοίγουμε φύλλο όσο είναι τό ταψί και λίγο περισσότερο.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στρώνουμε τρία φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους ρίχνουμε μισή γέμιση, στρώνουμε ένα φύλλο και ρίχνουμε τή υπολυπη γεμίσει και τελειώνουμε με δύο φύλλα πάνω, λαδωμένα.
Χαράζουμε σέ κομμάτια , ρίχνουμε λάδι και μικρά κυβακια μαργαρίνη.
Ψηνουμε στους 180° προθερμασμενο φούρνο για περίπου μία ώρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.