Συνταγές
Ζηλευτή και πεντανόστιμη ανοιχτή μπουγάτσα με θεϊκή κρέμα στην φόρμα του κέικ.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην φωτιά σε μία κατσαρόλα 750 m. l. γάλα, 100γρ σιμιγδάλι ψιλό, 100γρ ζάχαρη, 2 βανίλιες, ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
Μόλις πήξει την βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα 3 αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε την να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ 24εκ. Στρωνουμε να περισσεύει φύλλο έξω 7 φύλλα κρουστάς ραντιζονταζ τα με λιωμένο βούτυρο.
Αδειάζουμε την κρέμα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα, πάνω στην κρέμα γύρω γύρω, τα βουτυρώνουμε. Στην μέση βάζουμε λίγα φίλε αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Πασπαλίζουμε με, κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πντανόστιμη μπουγάτσα με γέμιση κρέμα.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα Κρούστας
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
Μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ( προαιρετικά )
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα και ζάχαρη αχνη για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι.
Τα αφήνουμε να ζεσταθουν σε μέτρια φωτιά, ριχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ενα ταψι στρώνουμε 5 φύλλα καλά βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση.
Από πάνω βάζουμε 5 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ στον αέρα….
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.