Συνταγές
Πεντανόστιμη και νοικοκυρεμένη μηλόπιτα αναποδογυριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αφράτη, μυρωδάτη….κλασική αξία!
Σούπερ λαχταριστό, αρωματικό κι αγαπημένο γλυκό.
Υλικά
4 κόκκινα μήλα
150 γρ. λούρπακ
200 γρ. Ζάχαρη μαύρη
1 κ.σ. κανέλα
Χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα σε φετάκια και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
Σε ένα ταψάκι 28 με 30 cm κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια με τη μισή ζάχαρη και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει…
Στη συνέχεια στρώνουμε ακτινωτά τα φετάκια μήλου και βάζουμε άλλη μία στρώση ενδιάμεσα από πάνω…
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα…
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Παντεσπάνι
3 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική…(εγώ έβαλα 150 και στις δύο εκδοχές)
130gr αλεύρι
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει…
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, και λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking powder…
Όταν είναι έτοιμα τα μήλα ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ομοιόμορφα να πάει παντού…
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά..
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.