Συνταγές
Λουκουμάκι έγινε! Ωραίο φαγητό εξοχικό με πανσέτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλ βαζουμε τις πανσετες, πατατεςκομμενες κυδωνατες, δυο ντοματες κομμενες στα τεσσερα, πιπερια φλωρινης σε λωριδες, πρασινη πιπερια κερατο σε λωριδες, ενα καροτο σε ροδελες, σκορδο, μπολικη μουσταρδα,λιγο κρασι, αλατι ,πιπερι ,χυμος λεμονιου,λαδι
ανακατευουμε
Σε ταψι στρωνουμε πρωταενα μεγαλο ασημοχαρτο και μετα λαδοκολλα, ριχνουμε το κρεας με τις πατατες και σκεπαζουμε με λαδοκολλα και ασημοχαρτο.
Ψηνουμε για μιαμιση ωρα, ξεσκεπαζουμε και ροδιζουμε στο γκριλ
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμη και ζουμερή χοιρινή πανσέτα με νόστιμη σάλτσα bbq
Υλικά :
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 2 κ. γλ. πάπρικα
- 2 σκ. σκόρδο τριμμένες
- 1 κ. γλ. σκόνη κόλιανδρο
- 1 κ. γλ. θυμάρι
- 1 κ. γλ. βασιλικό
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ. γλ. κίμινο
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. κέτσαπ
- 1/3 φλ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια του χοιρινού και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο.
2. Αφού μαριναριστούν, βάζουμε τα χοιρινά παϊδάκια στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 50 λεπτά με 1 ώραΣερβίρουμε το κρέας και το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού