Συνταγές
Έτοιμη και η καρυδόπιτα για αύριο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για μεγάλο ταψί
18 αυγά
18 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
18 κ.σ ζάχαρη
18 κ.σ καρύδι τριμεννο
1 μπεικιν
3 βανίλιες
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
1 σφηνάκι τεντουρα ποτό
Σιρόπι
4 νερό
4 ζάχαρη
1 κανέλα ξύλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σε ένα λεκανάκι σε ένα άλλο λεκανάκι χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη βάζουμε το σιμιγδάλι το μπέικιν τις βανίλιες κανέλα γαρύφαλλο το καρύδι και το ποτό βουτυρώνουμε Το ταψί
ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα και να είναι ψημένο τρυπάμε με ένα μαχαιράκι για να το ελέγξουμε σιροπιάζουμε με ζέστη την καρυδόπιτα και κρύο το σιρόπι και τέλος πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμη, αφράτη καρυδόπιτα τέλεια σιροπιασμένη.
Νόστιμη συνταγή από Maria Mavrovouniotou -. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα καρύδια
1 κούπα φρυγανιά
1 κούπα ζάχαρη
6 αυγά
1,5κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
λεμόνι
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
και 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μαρέγκα,
βάζουμε στους κρόκους τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια…
Ψήνουμε στον αέρα 35-40 λεπτά, σε ταψί 28 cm
Σιροπιάζουμε χλιαρή πίτα, ζεστό σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή από Maria Mavrovouniotou -. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.