Συνταγές
Πολύ ωραία πάνκεικς λαχταριστά έγιναν πραγματικά υπέροχα..!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βαζουμε 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι μία κουταλιά baking powder μία πρέζα αλάτι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα συμπυκνωμένο 20 γραμμάρια λάδι ,2 αυγά και δύο βανίλια.
Χτύπάμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους Και να κάνουμε ένα πολύ ωραίο χυλό ..όχι πολύ αραιό αλλά όχι και πολύ σφικτό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βαζουμε μία φορά ένα κομματάκι βούτυρο και κάθε φορά ψηνουμε με μία κουταλα σούπας σχεδόν γεμάτη.
Μόλις κανουμε φουσκαλίτσες γύριζουμε την πιτούλα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Dimitris Tsolakis .
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πεντανόστιμες τηγανίτες με βρώμη, μπανάνα και μέλι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. Βρώμη
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα λιωμένη
2 1/2 κ.γ. μπέικιν παουτερ
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Μέλι, ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φράουλες για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το μέλι το μπεικιν παουτερ και το αλάτι και την μπανάνα.
Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και πρόσθετουμε το μείγμα στο αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ένας χυλός.
Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αν είναι πηχτή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο γάλα
Βάζουμε ένα αντικολλητικπό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο, η λάδι σε σπρέι να κάψει καλά και προσθέτουμε 1/4 του φλιτζανιού από το χυλο κάθε φορά.
Ψήνουμε μέχρι να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρώμα οι άκρες και γυρίζουμε από την άλλη.
Σερβίρουμε με μέλι, ζάχαρη άχνη, φρούτα του δάσους και φράουλες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”