Συνταγές
Φανταστική ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων στο πιο λαχταριστό σουφλέ μπρόκολου με μπεσαμέλ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μπρόκολο μικρό για 4 μερίδες φαγητού το βράζω με 1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 καρότο σέ λωρίδες κομμένα. Αλλά στο μπρόκολο μόνο τά μπουμπουκακια του. Για 6′ και σουρωνουμε στο σουρωτηρι.
Λαδωνουμε το 26 στο ταψί πυρέξ και βάζουμε μπρόκολο, πιπεριά και καρότο. Από πάνω ρίχνουμε αλατοπιπερο. Από πάνω τώρα η βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα σέ λωρίδες κομμένα, ή το 1 φλυτζάνι του τσαγιού κιμά έτοιμο για μακαρόνια
Ύστερα στρώνουμε την μπεσαμέλ με 2 φέτες τυρί τρικαλινό λάιτ από πάνω, λίγο κεφαλοτύρι και τριμμένη φρυγανιά για ωραίο χρώμα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις χάμω και πάνω στην σκαρα όμως στους 200 για 1 ώρα και αναλόγως τόν φούρνο.
Για την μπεσαμέλ
Χτυπαμε στο μουλτι 1 κούπα γάλα κατσικίσιο είχα, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ, λίγο μοσχοκάρυδο αλατοπιπερο.
Τά ρίχνουμε σέ κατσαρολακι με 1 κουταλάκι του γλυκού φυτική φυτινη βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια επάνω στην φωτιά τώρα μέχρι να δέσει ή κρέμα.
Συνέχεια όμως γιατί έχουμε βάλει μέσα και το αυγό. Άμα βγει πολύ πηχτό ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμη. Και ανακατεύουμε πάλι.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμες πένες με φούντες μπρόκολου.
Υλικά
1 πακέτο πένες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό μπρόκολο (απ’το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τις φούντες)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί (προαιρετικά)
Αλάτι-Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φούντες μπρόκολου σε αλατισμένο νερό (να μην παραβράσουν).
Παράλληλα βράζουμε και τις πένες.
Αφού βράσει το μπρόκολο, το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και με τις πένες.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
Αφού λίγο τσιγαριστεί, ρίχνουμε το μπρόκολο ψιλοκομμένο και αμέσως μετά τις πένες.
Τ’αφήνουμε ελάχιστα, (λιγότερο από μισό λεπτό) στη χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο cookpad.com