Συνταγές
Μπριζόλες απ το χωριό με πατάτες στον φούρνο και φέτα για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζω στο ταψί.
Κάνουμε ένα μείγμα από: λάδι, λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη το βάζουμε στις πατάτες και ανακατεύω πολύ καλά.
Το ίδιο βάζουμε και στις μπριζόλες από τις δύο μεριές τις βάζουμε πάνω στις πατάτες.
Βάζουμε λίγο βούτυρο και 1 φλυτζάνι νερό, σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά, βγάζουμε την λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο.
Αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα, (για άλλα 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο).
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πεντανόστιμες Μπριζόλες Σολομού.
ΥΛΙΚΑ
-4 μπριζόλες σολομού
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-2 κτσ. βούτυρο
-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
-χυμός 1 λεμονιού
-2 κτσ. μέλι
-½ ματσάκι μαϊντανό
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε το σολομό και από τις δύο πλευρές.
Σε μεγάλο τηγάνι θερμαίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το σολομό και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, έως ότου η επιφάνεια που είναι σε επαφή με το τηγάνι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια, γυρίζουμε το σολομό από την άλλη μεριά και προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το μέλι.
Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά επιπλέον περιχύνοντας διαρκώς το σολομό με τη σάλτσα που τον περιβάλλει.
Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!